search

   
 

Wednesday, 16 April 2014

Nå er det offisielt!
23-vuotias helsinkiläinen ympäristöekonomian opiskelija tässä hei! Pari viikkoa sitten sain vahvistuksen siitä, että aloitan elokuussa 2014 kymmenen kuukauden vaihto-opiskelun Norjassa, tuossa turskan ja hiihdon luvatussa maassa. Opinahjona toimii Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Norjan ympäristötieteen ja biologian yliopisto, NMBU, joka sijaitsee Ås-nimisessä pikkukaupungissa noin 35km Oslosta etelään.
 
Täältä näet 23 kuvan sarjan tuosta n. 18 000 ihmisen maalaispitäjästä. Reilun 4 000 opiskelijan yliopistossa oppinee vuodessa tuntemaan suurimman osan jengistä, ja iltamenot rajoittunevat pariin kuppilaan ja opiskelijoiden kotibileisiin. Mitään ison kylän vilskettä ei siis ole luvassa, mutta Norjan hintatason tietäen on ehkä ihan hyväkin, ettei ole houkutusta kuluttaa rahaa kahvitteluihin, leffakäynteihin ja ravintoloihin. Jääpähän enemmän rahaa aikaa reissaamiseen opiskeluun. Odotan kovasti mm. Åsin idyllistä maisemaa ja loistavia urheilumahdollisuuksia niin sisätiloissa kuin ulkonakin - norjalaiset ovat tunnetusti urheiluhullua kansaa. Siispä kesäkuntoon 2015! Uskoo ken näkee. Myös trekkailua olisi tarkoitus harrastaa!

Saatat ehkä pohtia blogin osoitetta: miksi nimetä näinkin ympäripyöreästi, jos kyse on vain vaihtovuodesta Norjassa? Siksi, että optimistisuudessani toivon ja uskon, että tieni vie maailmalle opiskelun ja työn puolesta myös tulevaisuudessa, ja mielestäni on kätevää jos kaikki jutut löytyvät samasta osoitteesta :)

Olitpa sitten tuttu tai tuntematon, olet lämpimästi tervetullut seuraamaan rönsyilevää reissublogiani!

* * * * * * *

A 23-year-old Environmental Economics major from Helsinki, Finland here, hello! August 2014 sees the beginning of my exchange year in Norway, the promised land of cod and skiing. I'll be attending the Norwegian University of Life Sciences, NMBU, about 35km south of Oslo in a town called Ås.

Here are 23 photos of Ås and as you can see, it really is a small place with around 18,000 residents. The uni has a bit over 4,000 students so I guess eventually everybody knows each other. What with Norway being one of the most expensive countries in the world it's probably good to have few places to spend money in. That means that there will be more money time for travelling studying. I'm also really looking forward to the beautiful nature and all the possibilities for exercising and especially trekking!

You might be wondering about the url of this blog: why something so vague if this is only about a year in Norway? Well, being optimistic and all, I really really hope and wish and believe that my road will take me abroad in the future too. Not just for holidays but for something like doing my Master's and working, so I figured it'd be easiest to just have all my stories in one place :)

So, whether a friend or a stranger (or a frenger), I warmly welcome you to follow my journeys!

2 comments:

 1. Kiitti vinkistä! Ihania kuvia ja mahtavaa kerrontaa. Sinä rohkelikko toteutat haaveitasi ja menet maailman ääriin. Hienoa! Way to go!
  Ja upeata, että pidät blogia reissuistasi niin tällainen taviskin pääsee "repparissasi" vaikka minne ;-)
  Mä seuraan sua! I will follow you ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee kiitti! Kiva kun seuraat ja ilmoittelet itsestäsi, palkitsevampaa kirjoittaa kun tietää, että näistä on iloa muillekin kuin itselle :)

   Delete